Bezoek het Augustinessenklooster op Open Monumentendag

Bezoek het Augustinessenklooster op Open Monumentendag

Schrijf je in voor een een uniek gegidst bezoek aan het klooster van de Augustinessen te Harelbeke! Laat je onderdompelen in hoe de zusters in dit klooster leefden ten dienste van de samenleving, gedreven door hun geloof en waarden.

Bezoek het klooster van de zusters van de heilige Augustinus (Marktstraat 86, Harelbeke), dat nauw verbonden is met de geschiedenis van Vlaanderen en waarvan de oudste vermelding dateert uit de 14de eeuw. De vzw Charisma, die het erfgoed van de kloosters in de regio Kortrijk wil bewaren om het door te geven aan toekomstige generaties, laat je uitzonderlijk kennis maken met dit klooster. Het wordt ook de plaats waar het concept van het 'stadsklooster' voor de regio vorm krijgt. Opgeleide gidsen nemen je op zondag 10 september mee door het klooster en vertellen over het gebouw, het spirituele en dagelijkse leven van de zusters. Dit verhaal wordt geïllustreerd met foto’s en objecten.

Deze uitnodiging vind je ook terug op de website van Open Monumentendag.

---------------------------

Dit is een activiteit van Charisma, De Bron en De Roede van Harelbeke met ondersteuning van de Gidsenvereniging van Harelbeke en Kortrijk.

WANNEER
10 september 2023
10:00 - 16:00

WAAR
Stadsklooster De Bron
Marktstraat 88
8530 Harelbeke

PRIJS
Deze rondleiding is gratis

INSCHRIJVEN VERPLICHT
Klik hier om in te schrijven

VRAGEN?
Contacteer info@debron-har.be