Kloostercirkel 9/03/22 - 13/04/22

Onze kloostercirkel brengt een kleine groep volwassenen van diverse leeftijden en achtergronden bij elkaar. De kloostercirkel laat zich inspireren door het eeuwenoude kloosterritme en spiritualiteit. In de kloostercirkel combineren we stille meditatie met uitwisseling, reflectie en een informele babbel.

Hoe ziet een kloostercirkel er uit qua structuur?
19h30-19h50: inleiding en meditatie
19h50-20h30: reflectie en uitwisseling over gelezen hoofdstuk
20h30-21h: uitwisseling bij een kopje thee
21h: afsluit

Begeleiding: Vanya Verschoore en/of Saar Vanwalleghem

Voor wie?
Voor iedereen die zich wil laten inspireren door het kloosterritme en open staat om in een sfeer van vertrouwen en aandacht te participeren. Je hoeft niet specifiek gelovig te zijn om aan te sluiten. We gaan samen op weg.

Waar?
We komen samen in de gebedszolder van Stadsklooster De Bron in Harelbeke.
Op aswoensdag 02/03 komen we samen in de Sint-Michielskerk te Kortrijk voor de aswoensdagviering. Dus de eerste officiële kloostercirkel start op 09/03.

Wanneer?
We komen tijdens de vastenperiode op volgende avonden samen (7 keer):

Woensdag 2 maart sluiten we aan bij de aswoensdagviering bij de gemeenschap van Sint Michiel in Kortrijk
Woensdagen 9, 16, 23, 30 maart (in De Bron)
Woensdag 6 & 13 april (in De Bron)

Het is fijn als je iedere keer erbij kan zijn, maar dat is geen verplichting.

Wat kost het?
We vragen een vrije bijdrage voor gebruik ruimte + aanbod thee/koffie (richtprijs 5 euro per persoon per avond, dus totaal 35 EUR). Maar de kostprijs mag geen beletsel zijn.

Het boek kost 19,95 Euro. Bij inschrijving geef je aan of je het via de bron koopt of zelf voorziet.

Stabiliteit, regelmaat, stilte, liefde, deemoed, contemplatie en eeuwigheid. Dat zijn de zeven waarden uit het kloosterleven die centraal staan in de verhalen van deze nieuwe bundel van Thomas Quartier.

Maar br. Thomas zou niet Thomas Quartier heten als hij daar ook niet een originele draai aan geeft. Want hij biedt die waarden aan in een nieuwe vertelvorm, kloosterstory’s. Steeds weer zoekt de theoloog des vaderlands nieuwe vormen om de oude waarden te verbinden met deze moderne tijd. Thomas Quartier is monnik van de abdij Keizersberg in Leuven, bij de benedictijnen van De Keizersberg.

Ik wil graag deelnemen!

Ga naar het inschrijvingsformulier