Verbindende Communicatie

Reeks van vier avonden

Reeks Verbindende Communicatie - VOLZET

Overkomt het jou ook wel eens dat de boodschap die je wilt overbrengen heel anders wordt ontvangen? Dat je je machteloos voelt omdat je het goed bedoeld hebt en de ander zich toch gekwetst voelt? Dat je de indruk hebt dat je naast elkaar praat in plaats van met elkaar?

In deze cursus oefenen we met een wijze van spreken én luisteren waarbij we op een heldere en duidelijke manier onze gevoelens en behoeften uitdrukken en we met een open, niet oordelende houding luisteren naar de gevoelens en de behoeften van de ander (kinderen, familie, collega's). Door deze manier van empathisch zijn met jezelf en de ander komt verbinding tot stand en groeit het verlangen om een bijdrage te leveren tot het welzijn van de ander. Hierdoor ontstaan contacten en ontmoetingen op basis van respect, erkenning en nieuwsgierigheid. Conflicten, wrevels en misverstanden worden voorkomen of op een constructieve manier opgelost.

In deze basisvorming krijg je zicht op wat verbindend communiceren betekent. We oefenen aan de hand van concrete voorbeelden en onderzoeken de valkuilen die verbindende communicatie belemmeren. Er is ruimte voor uitwisseling en om zelf voorbeelden en situaties in te brengen. Dit gebeurt op een speelse, dynamische en energieke manier met humor als belangrijke hulpbron.

Deze reeks wordt georganiseerd in samenwerking met Avansa.

REEKS VAN VIER AVONDEN
begeleid door Martine Bal

dinsdag 7 februari '23
dinsdag 14 februari '23
dinsdag 28 februari '23
dinsdag 7 maart '23

telkens van 19u-22u

--------------------------------

Totale kostprijs: 80 EUR