Ten derden male: Jos Geysels en Dikke Freddy schudden ons wakker met hun armoedepamflet

Boekvoorstelling tvv welzijnsschakel de Spie

Het pamflet ‘Ten derden male’ van Jos Geysels en Erik Vlaminck zet harde feiten over armoede op een rij. Vervlochten met een vleugje humor, levert dit pamflet frappante blikopeners en suggereert het werkbare oplossingen. In aanloop van de Warmste Week- die dit jaar in het teken staat van armoede, nodigen Stadsklooster de Bron & partners op 9 december 2022 de schrijvers van ‘Ten derden male’ uit. Deze avond wil een oproep tot actie zijn. De opbrengst gaat volledig naar de lokale welzijnsschakel ‘De Spie’.

Jos Geysels
Jos Geysels (Turnhout, 20 september 1952) is een voormalig Belgisch politicus voor Agalev. Na een carrière als voorman van de groene Vlaamse partij werd hij voorzitter van Boek.be, 11.11.11, de Decenniumdoelen en het Vlaams Fonds voor de Letteren. Op vandaag is hij bestuurder van Bozart, voorzitter bij Reset.Vlaanderen vzw en Theater aan zee.

Erik Vlaeminck
Erik Vlaminck (Kapellen, 2 juli 1954) is roman- en theaterauteur. Hij leidde de Antwerpse SchrijversAcademie en de Vlaamse Auteursvereniging. Hij is lid van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal en Letteren en sinds 2018 voorzitter van PEN Vlaanderen. Hij schrijft de column Brieven van Dikke Freddy waarin een dakloze zijn problemen aankaart bij de groten der aarde.

Partners van dit evenenemt:

Stadsklooster De Bron
Avansa MZW
Bisdom Brugge, dienst diaconie
Kerk in Kortrijk
Pastorale Eenheid De Jordaan
Welzijnsschakel De Spie

Ten derden male geeft feiten en cijfers over het armoedeprobleem, naast persoonlijke verhalen en anekdotes. Suggesties om het armoedeprobleem daadwerkelijk aan te pakken ontbreken uiteraard niet.

Datum:
vrijdag 9 december 2022 om 20u

Kostprijs:
vrije bijdrage tvv Welzijnsschakel De Spie (ter plaatse cash te betalen)